Vaznost komunikacije i poznavanje stranih jezika

komunikacija i poznavanje stranih jezikaDanasnjih dana je zapravo nezamislivo konkurirati vecini poslova bez poznavanja stranog jezika od kojih je engleski najrasprostranjeniji i vise nije lukzus. U ponekim bransama jezici su suvise potrebni, narocito zbog razvoja gospodarstva te internet marketinga. Trzista se sve vise razvijaju i sve cesce se tvrtke opredjeljuju konkurirati na stranim trzistima. Bez poznavanja jezika, bilo bi nemoguce uopce ostvariti komunikaciju s postojecim partnerima ili privuci nove.

Informacija je jedan od presudnih faktora jer pravovremena korisna informacija je prijeko potrebna za donosenje vaznih odluka i privlacenje kupaca i potencijalnih klijenata. Opcenito danas su informacijski proizvodi sve popularniji i sve se cesce prodaju online u obliku webinara, knjiga, i ostalih digitalnih medija. Za vrhunski informacijski proizvod detaljno poznavanje jezika je neizbjezno jer slaba prezentacija odlicnog proizvoda cini spomenuti proizvod losim.

Korisna informacija u pravom trenutku je kljuc uspjeha, narocito kada se radi o lansiranju proizvoda za koji je bitno vrijeme te ciljana skupina. Ako se prava informacija prenese ciljanoj skupini, ali u krivo vrijeme, uspjeh svakog projekta moze biti upitan. Danas, srecom, postoje razno-razni mediji od kojih sve vise vodi internet koji nam omogucuje da jednostavno izaberemo trziste te se posvetimo istom bez ekstra napora uzevsi u obzir udaljenost naseg trzista. Poznavajuci npr. engleski jezik nista nas ne sprijecava da svoje usluge ili proizvode ne plasiramo u Ameriku ili Englesku. Internet nas povezuje sa svih lokacija te nema razloga da ne konkuriramo globalnom trzistu.

Izuzev dobrog proizvoda tj. usluge te ustrajnosti i strateskom planiranju u poslovanju, komunikacija igra vrlo bitnu ulogu jer njena kvaliteta predstavlja brend i ono sto pojedinci i grupe nude na trzistu. Kako bi tecno govorili strani jezik, mnogi se odluce za opciju poput skole stranih jezika ili boravka u inozemstvu na malo duze razdoblje sto je odlicno za ucinkovito i tecno savladavanje stranog jezika. Najucinkovitije ucenje stranih jezika je vjezba i prakticni rad, sto nitko ne moze izbjeci ukoliko se stvarno preseli na jedno odredeno razdoblje u inozemstvo.

Pored engleskog kao najpopularnijeg jezika, osobito u poslovnom svijetu, njemacki je takoder sve trazeniji i sve pozeljniji i nerijetko sastavni dio uvjeta poslova koji se traze. Ako nemate iskustva sa stranim jezicima i jednostavno nemate vremena ni volje educirati se u tom smjeru, ne trebate se obeshrabriti. Postoje mnoge agencije i pojedinci koji pruzaju usluge te koje mozete angazirati za svoje povremene ili stalne poslove. Za uspjesan posao vazna je ideja. Njeno ostvarenje u vecini slucajeva nije lako, medutim, jezik sigurno ne smije biti jedan od prepreka na putu do vaseg uspjeha.

Prednosti danasnjeg vremena je brza razmjena informacija i kolanje podataka sto pruza dinamicno okruzje i velike sanse za online napredak tj. promociju putem interneta. Internet marketing za mnoge postaje najucinkovitije sredstvo kojim se sluze, osim dakako lokalni biznis kojem internet marketing i nije presudno potreban. Cilj ucinkovite promidzbe je prenijeti korisnu informaciju u pravo vrijeme, pravoj publici. Dakako, ako vas proizvod ili usluga ne posjeduju odredenu kvalitetu, onda taj proizvod svakako treba poboljsati. Marketing i komunikacija mogu puno toga i ranije su prodavali mnoge proizvode, i kvalitetne i ne kvalitetne, ali, s obzirom na danasnju konkurenciju, nije preporucljivo krenuti s losom kvalitetom i uspjeh prepustiti slucaju.

Bez obzira sto marketing prodaje, kvaliteta uvijek treba biti ispred, a ispred proizvoda ili usluge svakako treba staviti korisnike, ciljanu publiku, odnosno kupce, jer naposljetku, za njih je proizvod i kreiran. Kvaliteta komunikacije moze biti na nivou kao i prezentacija proizvoda, ali ne treba zaboraviti da je proizvod taj koji se prodaje, a kvaliteta ta koja ga odrzava i cini dugotrajnim trendom, a bas o tome ovisi uspjeh poslovnog poduhvata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: